Coaching voor hoogbegaafde volwassenen2019-03-21T02:06:20+02:00

COACHING VOOR HOOGBEGAAFDE VOLWASSENEN

WIL JE …

✓ beter begrijpen wat hoogbegaafdheid is en hoe je het in je voordeel kan laten werken?

✓ meer in verbinding staan met jezelf en je meer bewust worden van je potentieel en je mate van hoogbegaafdheid?

✓ je minder onzichtbaar voelen en meer in verbinding staan met je omgeving?

✓ een betere (werk)plek in de maatschappij vinden, maar heb je je levenskeuzes tot dusver gebaseerd op de verwachtingen van anderen?

✓ ruimte creëren voor je gevoelens van verlies en rouw om wat ooit zo mooi leek, maar er toch niet kon of mocht zijn?

✓ je hoogbegaafdheid uitdiepen als ouder van een hoogbegaafd kind?

DAN HELP IK JE GRAAG MET HET KRIJGEN VAN …

meer zingeving en zelfontwikkeling: doen wat bij je past

een hoger bewustzijn van je hoogbegaafdheid en hoe je dat voor jou optimaal inzet

aandacht voor de verwerking van gevoelens van verlies en rouw om wat ooit was of wat er nooit kon zijn

tijd voor minder eenzaamheid, isolatie en een gebrek aan aansluiting in de maatschappij

meer contact met mensen die bij je passen

IK BEN ALICE BURRIDGE EN IK REIS GRAAG MET JE MEE

Vroeger vond ik weinig aansluiting met mijn omgeving. Ik wilde graag sparren met iemand die de manier waarop ik bedraad ben ook kon begrijpen. Maar die was er niet, of die had zichzelf verstopt. Ik had soms dus geen idee wat te doen en probeerde maar wat. Dankzij mijn hoogbegaafdheid lukte eigenlijk alles wel. Maar wat vond ik nou leuk om te doen? Hield ik niet vooral anderen tevreden?

Ik weet hoe het is om jezelf altijd en overal te moeten verbergen. Om er eigenlijk niet te mogen zijn. Ik ben uit de schaduw gestapt en ik wil jou ook zichtbaar maken. Ik help je met het vinden van het levenspad dat speciaal voor jou is aangelegd. En om je weer uit te dagen om ook zelf dat pad aan te leggen, zodat je niet steeds vastzit in kuilen en greppels of andere beren op je weg ziet!

Ik gun jou een levensinrichting die echt goed bij jou past! Want weet je, hoogbegaafd zijn is helemaal geen handicap. De continue leerhonger, de verregaande interesses en het integreren van al die kennis, kunde, creativiteit en informatie: dat is iets waarmee je zo veel kunt bereiken voor jezelf en voor anderen. Ik gun jou wat je graag doet, waar je goed in bent, waarvan je kunt blijven leren, en dat met mensen om je heen die bij je passen.

Waar ik al die jaren naar op zoek was

Alweer een paar weken geleden dat ik bij Alice geweest ben. Na alle zoektochten, therapieën etc is een boostsessie bij Alice het eindpunt. Hetgeen waar ik al die jaren naar op zoek was. Wat een verademing. Alice geeft je precies wat je nodig hebt, maakt helder wat nog wazig was en doet dat met een gemak alsof het een kookcursus betreft. Je krijgt alle handvatten mee om het verder zelf te doen, omdat je diep in je hart al wist wat je moest doen, en Alice krijgt dat boven tafel.

Hester, zelfstandig wetenschappelijk professional over haar Boost! Sessie

Niet terugpakken maar door!

Wat een heerlijk gevoel dat iemand met tenminste dezelfde snelheid kan op-schakelen. Niet terugpakken maar door! De tijd was meer dan voorbij en nog niet alles gevraagd maar ik heb met een andere blik naar mezelf gekeken wellicht voor het eerst echt mezelf gezien en met een vriendelijk oog!

Anita Veltman-Kuijpers over haar Boost! Sessie XL

MIJN COACHING: GEEN STANDAARDMETHODIEK, WANT JIJ BENT OOK NIET STANDAARD. OF WEL SOMS?

Hard, maar ook ontspannen werken. Jij bent bereid om hard aan jezelf te werken, zodat je een betere plek creëert voor jezelf in de maatschappij. Dit start met investeren in jezelf. Je bent daarbij zelf de eigenaar van je voortgang. Jouw verhaal staat centraal.

Mild maar prikkelend. Mijn coaching is empathisch, to the point en grondig. Vertrouwen, integriteit en discretie zijn hierbij erg belangrijk. Jij moet je op je gemak voelen om je verhaal te doen en jezelf prijs te geven, maar ook na durven denken over vragen die nu misschien nog heel lastig voor je zijn, maar die je wel belemmeren in je voortgang.

Geen standaardtrucs. Natuurlijk gebruik ik bij mijn coaching de grondslagen van de laatste wetenschappelijke inzichten over hoogbegaafdheid, zonder deze als definitieve instrumenten te gebruiken. Er wordt niet gefocust op IQ-scores als methode om een persoon te definiëren, omdat ik hoogbegaafdheid zie als verweven met wie jij bent als persoon. Trek je zevenmijlslaarzen vooral niet uit: wees jezelf met die grote denkstappen van je.

Sparren en ontwikkelen. Het lijkt me prachtig om jou als hoogbegaafde bij te staan in het volgen van je eigen pad. Omdat je zo zeldzaam bent, is het lastig om anderen te vinden die je complexiteit als zodanig waarnemen en erkennen. Dit kan voor een grote eenzaamheid zorgen, maar je hebt wel een plek nodig om van gedachten te wisselen. Die plek bied ik je graag. En ik help je ook met het beter vinden van mensen die bij je passen. Of beter: die mensen kom je sneller tegen als jij je eigen pad volgt!

Intensiteit en nieuwsgierigheid. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar mocht je zelfs uitzonderlijk of extreem hoogbegaafd zijn of dat vermoeden, dan kan je ook bij mij terecht. Hoe dan ook: je leeft met een grote intensiteit en nieuwsgierigheid. Je bent een bijzonder vindingrijke, kritische en diepe denker en je bent in staat om je vaardigheden, als deze niet langer geblokkeerd zijn, in een grote context toe te passen door zeer snel complexe informatie te kunnen verwerken. Dat kon je al op zeer jonge leeftijd. Je spreekt een zekere taal die je vaker wilt spreken. Kom maar op!

WIL JE EERST EVEN BELLEN OVER WAT IK VOOR JE KAN BETEKENEN?

Wil je eerst even kennismaken? Ik bied je de mogelijkheid tot een gratis en vrijblijvende intake via Skype of telefoon van ongeveer 20 minuten. Want het is belangrijk om een goede klik te hebben. En wellicht passen mijn jaarprogramma of mijn retraite beter bij jou. Combineren is natuurlijk ook een optie: niets is te gek! Wat ik belangrijk vind is dat jij krijgt wat bij je past. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal!

Tijd voor nuances, diepgang en jezelf zijn

Na een heftige ziekteperiode waardoor ik mijn 2 MSc opleidingen tijdelijk stop moest zetten, zat ik in een crisis omdat ik niet meer wist of ik nog in mijn werkveld kon werken. Ik zocht naar eventuele alternatieven die aansluiten bij mijn interesses. Alice hielp me echter veel verder te kijken dan alleen mijn interesses. Al snel bespraken we persoonlijkheidsaspecten zoals introversie, hoogsensitiviteit, mijn hoge bewustzijnsniveau van mijn omgeving en mijn snelle en genuanceerde analytische denken. Ze hielp me, m.b.v. opdrachten, met het in kaart brengen van vastgeroeste patronen en overtuigingen over mezelf, en heeft deze al deels weten op te lossen door mijn hoogbegaafdheid te erkennen (en volgens haar zelfs uitzonderlijke hoogbegaafdheid). Daarnaast hebben we mijn krachten besproken en hoe ik die kan uitdragen op professioneel vlak (bijv. m.b.v. LinkedIn) en waar nog blokkades liggen wat betreft executieve functies. Door deze aanpak heeft ze me veel handvatten gegeven om nu als geïntegreerd persoon op zoek te gaan naar iets dat zowel een burn-out als een bore-out kan voorkomen en “meaning” zal geven. Ook heb ik veel gehad aan haar boekentips. Alice is een heel prettig en warm persoon, weet ontzettend veel over leven als hoogbegaafde, en ze geeft je alle tijd voor nuances, diepgang en vooral jezelf zijn!

MSc Student over haar coachingstraject

We konden snel tot de kern van de zaak komen

De kennismaking met Alice via Skype vond ik wel spannend, ik ‘kende’ haar alleen maar via internet. Dat gevoel zakte door de open en verwelkomende houding van Alice binnen een kwartier weg. Doordat ik van tevoren al een hulpvraag had geformuleerd en wat achtergrondinformatie naar Alice had gemaild, konden we snel tot de kern van de zaak komen. We hebben in anderhalf uur tijd heel veel dingen besproken, onderzocht en uitgediept. De Boost!-sessie is precies wat beloofd wordt: een intensieve dialoog van anderhalf uur, waarin je diverse inzichten krijgt, waarmee je dan later (alleen of samen) aan de slag kunt. Dezelfde dag kreeg ik een schriftelijk verslagje, met nog een aantal (boeken)tips. Ik vond het een heel fijne ervaring en kan het aanraden aan iedereen die in korte tijd meer inzicht wil krijgen in een specifiek vraagstuk.

Zelfstandig ondernemer over haar Boost! Sessie

Er ontstonden een diep verlangen te leren, te creëren en mijzelf te laten zien en horen

Jeetje wat een impact heeft de sessie van zondag op mij! Onmiddellijk werd alles wat rustig lag te slapen wakker in mij, ging ik vervolgens in versnelling, er ontstonden over elkaar heen buitelende ideeën, een diep verlangen te leren, te creëren en mijzelf te laten zien en horen. Ik ken dit, maar het gaat altijd weer op de waakvlam, het gesprek met jou wakkerde alles weer aan op hoog vuur. Heerlijk! Dank je wel voor deze inspirerende sessie! Ik voelde me helemaal gezien en gehoord. En ik ervaar jou als een zeer inspirerend persoon, en met de manier waarop je in het leven staat en hoe je in elkaar zit, daag je mij uit te verschijnen. Spannend. Mooi. Maar ook heel confronterend. Ik beweeg mij al sinds ik mij kan herinneren voornamelijk (misschien is de alleen de periode op de kunstacademie een uitzondering) tussen mensen waar ik mij oneindig veel intelligenter bij voel. Dat is erg demotiverend natuurlijk. Ik contact met jou werden mijn hersenen eindelijk eens aangesproken. ( Ik ben dat simpelweg niet gewend! 😉

Elisabeth, kunstenares, over haar Boost! Sessie

COACHING ZOALS DAT BIJ JOU PAST

Aan huis in Almere. In principe vindt mijn coaching plaats bij mij aan huis in Almere.

Natuurgebied in Almere. Je kunt je ervaring van elke sessie veranderen door je in een natuurrijke omgeving te begeven. Je kunt elke geplande sessie hierin omzetten tot één dag van tevoren. Dit stukje natuur bevindt zich in de omgeving van Almere.

Bij jou op locatie. Als alternatief kan ik zelfs naar jouw favoriete natuurgebied komen, of bij jou thuis. Je investeert dan een beetje extra om mij op locatie te laten komen (alleen in Nederland). Dit is alleen mogelijk in het geval van een XL-sessie (150 minuten).

Via Skype. Vind je het fijner om mij te ontmoeten via Skype? Ook dat kan!

Combineren kan! Elke combinatie is mogelijk als je meerdere sessies boekt: of je nou de ene sessie 90 minuten wilt hebben en de andere 150. En of je me soms via Skype wilt spreken en soms bij jou op locatie of al wandelend in de natuur. Als we het maar tijdig afspreken.

Wacht niet langer en neem contact met me op. Ik werk graag met je samen en zie er naar uit. Zie ik je snel?

Geen verborgen extra kosten: Prijzen zijn weergegeven exclusief BTW. Corporate prijzen zijn van toepassing als een organisatie betaalt. Studentenprijzen zijn van toepassing voor personen die studeren aan een publieke onderwijsinstelling en die geen aanvullende inkomsten hebben in het huishouden die het bijstandsniveau overschrijden. De particuliere prijs is van toepassing als hun ouders betalen.

Coaching voor hoogbegaafde volwassenen

Particulier/ZP

Corporate

Student

Boost! Sessie 90 minuten € 120,- € 240,- € 72,-
Boost! Sessie XL 150 minuten € 200,- € 400,- € 120,-
Coachingstraject, per sessie van 90 minuten € 110,- € 220,- € 66,-
Coachingstraject, per sessie van 150 minuten € 180,- € 360,- € 108,-
Coachingstraject, per sessie van 60 minuten € 80,- € 160,- € 48,-
Opvolgsessie binnen 1 jaar, 90 minuten € 110,- € 220,- € 66,-
Opvolgsessie binnen 1 jaar, 150 minuten € 180,- € 360,- € 108,-
Coachingstraject via de mail, per maand € 110,- € 220,- € 66,-
Voortgangsverslag na coachingstraject € 55,- € 110,- € 35,-
Aanvullende reiskosten alternatieve locatie per km € 0,19 € 0,19 € 0,19

Bij mij kan je snel terecht. Wil je laat in de ochtend afspreken? In de middag? Of liever ‘s avonds? Dat kan allemaal. Vaak ben ik ook in het weekend beschikbaar. Laat maar weten wat je voorkeuren zijn.

Natuurlijk kunnen wij na afloop van een coachingstraject altijd (een) vervolgsessie(s) boeken. Een vervolgsessie duurt 90 of 150 minuten, zoals je dan gewend bent! Na een tijd toch weer een nieuw traject nodig? Dan sta ik je wederom graag bij.

BEN JIJ KLAAR OM TE GAAN INVESTEREN IN JEZELF? LET’S GET STARTED!

Voor een optimale ontvangst voeg je info@wavesandcurrents.eu toe aan je adresboek.

Door mij aan te melden geef ik toestemming mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

LEUK DAT JE CONTACT ZOEKT! LEER DE COMMUNITY KENNEN

Deze groep is er voor hoogbegaafden die willen uitwisselen over persoonlijke ontwikkeling en en daarin ondersteuning zoeken in verbinding met andere hoogbegaafden, verhalen en inspiratiemomenten. Ook blijf je hier op de hoogte van de activiteiten van Waves & Currents voor hoogbegaafden. Beantwoord bij je lidmaatschapsverzoek de vragen om je intentie duidelijk te maken.

Lid worden >

DEZE ARTIKELEN ZIJN SPECIAAL VOOR JOU GESCHREVEN: