LITERATUURSERVICE HOOGBEGAAFDHEID

KENNISONTWIKKELING

WIL JE …

op de hoogte blijven van de laatste onderzoeksinzichten omtrent hoogbegaafdheid?

de geschiedenis van onze wetenschappelijke benadering van hoogbegaafdheid beter leren kennen?

de relevante wetenschappelijke onderzoeken voor jou als hoogbegaafde, ouder van hoogbegaafde kinderen of professional op aanvraag ontvangen?

het gesprek aangaan en je vragen kunnen stellen over de studies die jou interesseren?

DEZE LITERATUURSERVICE IS ECHT WAT VOOR JOU ALS JE

als sterke autodidact op de hoogte wilt blijven, zo overzichtelijk mogelijk

je hoogbegaafde kinderen zo goed mogelijk wilt begeleiden aan de hand van gepubliceerde aanbevelingen

als professional gericht wilt zoeken op publicaties, zonder het wiel opnieuw te hoeven uitvinden

datgene wat je uit een studieprogramma haalt wilt versterken of toetsen aan de literatuur

deel wilt zijn van een community die onderling uitwisselt en reflecteert op de interactie tussen theorie en praktijk

IK BEN ALICE BURRIDGE EN IK BEN ZO’N ONDERZOEKEND TYPE

Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond weet ik wat voor zoektocht het kan zijn om de al bestaande kennis bij elkaar te zoeken om deze als context in te zetten voor een eigen vraagstuk. Wetenschappelijke papers zijn bovendien lang niet altijd toegankelijk voor wie ze dat wel zouden moeten zijn.

Ik snap heel goed dat je interesse hebt in nieuwe inzichten, maar niet weet waar je moet beginnen. Met mijn literatuurservice beoog ik dan ook om wat er allemaal al gepubliceerd is overzichtelijker te maken, zodat jij je kunt focussen op je interessegebieden en nog veel meer gaat tegenkomen dat je interesse wekt!

De wetenschap is natuurlijk continu in ontwikkeling. Het is geen alwetende entiteit, maar een bron van inzicht die aan de basis kan liggen van praktische inzichten en interventies. De wetenschap weet het natuurlijk niet altijd en er zijn vaak ook verschillende perspectieven en paradigma’s van waaruit aspecten van begaafdheid worden bediscussieerd of onderzocht.

Naast wetenschappelijke papers breng ik ook boeken over hoogbegaafdheid en hun recensies in kaart. Die zijn soms nog meer praktijkgericht. Op die manier kan je doelgericht investeren in je eigen bibliotheek. In de community kan je vragen stellen over papers en vragen welke boeken er in jouw geval aan te bevelen zijn.

BEN JE NIEUWSGIERIG? DOE MEE!

Sluit je snel aan en blijf op de hoogte van de laatste gepubliceerde kennis. Het is handig als je goed bent in Engels omdat dit de taal is van de wetenschap, maar ik zal ook Nederlandstalige literatuur in kaart brengen. Jij bent autonoom, maar ook pro-actief als je papers wilt opvragen of er vragen over wilt stellen.

Met jouw deelname sluit jij je aan bij de best practices zoals deze blijken uit de literatuur, waar je vervolgens een onderbouwde balans in kunt gaan vinden, aangezien er ook in de literatuur verschillende visies bestaan, die elkaar lang niet altijd uitsluiten.

Ik zie ernaar uit je te mogen verwelkomen. Je kunt op elk moment beginnen en je vanaf dat moment twee of vijf jaar aansluiten. Ik breng je dan ruim van tevoren op de hoogte als het tijd is voor verlenging. Je kunt dan op elk moment de ontwikkelingen weer gaan volgen.

LET’S GET STARTED!

Voor een optimale ontvangst voeg je info@wavesandcurrents.eu toe aan je adresboek.

Door mij aan te melden geef ik toestemming mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.